26 Mart 2012 Pazartesi

Eskişehir - Göynük (25.03.2012)

   Pazar günü yapacağımız gezi için cumartesiden Fehmi ile planlar yaptık. Göynük'e Sarıcakaya üzerinden, köy yollarından gidecektik ve geri aynı yol üzerinden Eskişehir'e dönüş yapacaktık. Fakat her şey planladığımız gibi gitmedi.
  
   Rotamız şöyle oldu; B Göynük, C Taraklı.
   Yaklaşık 310 km.

  






























   Eskişehir'de lastik basınçlarına baktırıp , depoyu doldurduktan sonra 12:30'da yola çıktık. Sarıcakaya'ya Dağküplü üzerinden indik. İnişimiz zevkli olduğu kadar hızlıydıda :)
Sarıcakayada kısa bir mola verdik. Yaklaşık 50 km yol yaptık ama viraj+hız bunu bize sanki 200km yol gelmişiz gibi hissettirdi.




Kısa moladan bir kare.












Sarıcakaya'nın Eskişehir'e bakan yüzü.


























   Moladan sonra Göynük'e doğru yola koyulduk. Yola çıktıktan sonraki 10 km çok güzeldi. Asfalt, manzara harikaydı. Fakat 10. km'den sonra yollar bozulmaya başladı. Asfaltın üzeri bozulmuş, bozulan parçalar bilya gibi yola saçılmıştı.

   Kısa bir süre sonra Fehmi beni aynasında göremeyince(kaskımın klipsini kitlemek için durmuştum) son virajda düştüm sanıp geriye dönmek istedi. Fakat dönerken talihsiz bi şekilde motorunu yatırdı. Motorunu kaldırdıktan sonra, yaklaşık 20 dk neüdüğü belirsiz bir yağ motorunun sol ön grenajından damla damla süzüldü. Allah'tan yağ damlaması kesildi. Hala yağın nerden geldiği merak konusu :)
Bu arada, bunlar yaşanırken yoldan bir Allah'ın kulu geçmedi. Tek motorla böyle yerlere gitmemek lazımmış.


Fehmi toparlanırken birkaç kare çekme şansım oluyor.















Adam düşeçeği yeri manzaralı seçmiş :)


























   Tekrar yola koyulduk. Yol artık, biraz asfalt biraz çamur biraz kum olarak devam etti. Güneyköyü sapağından sonra ise yaklaşık 3-4km şose yola döndü. Bunlarında etkisiyle dönüş yolumuzun rotasını daha orda değiştirme kararı aldık. Eski Ankara yolu üzerinden saat 3:15 civarı Göynük'e girişimizi yaptık.


























   Karnımızı doyuruyoruz.Düğün çorbasının tadı güzeldi. Bunun arkasından mantı yedik, o daha güzeldi :) fotoğrafını paylaşmak insafsızlık olabilir diye paylaşmıyorum :)





Zafer kulesi

































Göynük girişinden DL'li bir kare.


























   Göynük'teki yemekten sonra, rotayı Nallıhan üzerinden mi yoksa Taraklı-Bilecik üzerinden mi yapsak diye düşündük ve 2. seçenekte karar kıldık.
   Göynük'ten Tarak'lıya(TTnet reklamlarının çekildiği meşhur mümkünlü :) ) geçtik. Buradada gezilecek güzel yerler var fakat hava kararmadan Eskişehir'e dönmek istiyoruz. Yakın zamanda burayada gezi planlarım var.

   Taraklı'dan Bilecik'e, yine köy yollarını tercih ederek ulaşmaya karar verdik.


Haritada görünmeyen küçük bir gölün yanında kısa bir mola verdik.


























  Yola devam... Gölpazarı üzerinden Bilecik'e doğru gaz açtık. Motoru aldığımdan beri 170'i hiç geçmemiştim. Köy yolunu boş bulunca bir ara 190'ı gördüm :)

   Gülümbe'den ana yola çıkınca vibrasyon baya bi azaldı. Totolar rahat yüzü görmeye başladı :)  Ana yoldan sonrasında çok fazla bir şey yok... Sol şeritten Eskişehir'e varmak çok vaktimizi almadı. 19:00 civarı Eskişehir'deydik

   Havalar iyi giderse diğer hafta sonuna umarım Sapanca gezisini ayarlayabiliriz. Bu arada çok yakın bir zamanda 50 yaşında motor almaya karar veren ve bir kaç gün önce motorunu alan(dl650,motordaş olduk:) ) babamlada güzel yerlere rotalar çizmeye şimdiden başladık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.